Vegetable of the month – RAAP

Kennen jullie eigenlijk alle fruit en alle groenten die in de supermarkt liggen?

Tuurlijk niet!
Het wordt hoog tijd dat we ze leren kennen.

Elke maand zet ik een minder bekende of compleet ongekende groente of fruit in de kijker, bekijken we even wat het precies is en geef ik je wat tips wat je ermee kan klaarmaken. Vanaf nu dus elke maand een ‘fruit or vegetable of the month’.

Laat maar weten als je één of ander eens wat beter wil leren kennen.

 

Vandaag zijn rapen aan de beurt.

Raap is een groente die deel uitmaakt van de kruisbloemfamilie. Er bestaan 2 soorten rapen namelijk de knolraap en de koolraap.

De meest gekende knolraap is de meiraap (paars-wit) maar er is ook bijvoorbeeld de boterraap iets zachter van smaak is. De koolraap is ook paars-wit, maar heel wat groter en minder zoet. Hiernaast bestaan er ook nog witte, rode en groene varianten.

Voor alle variëteiten geldt: hoe jonger, hoe beter. Koop dus kleine knollen, niet veel groter dan golfballetjes. Deze jonge rapen hoeft u enkel te schoon te schrobben, oude rapen kan u beter schillen.

Je vindt rapen van november tot en met maart in de winkel.
Nu kan je er nog vinden, maar ik zou niet te lang meer wachten…

Rapen zijn rijk aan voedingsvezels en een goede bron van vitamine C.

 

 

Hoe eten?

Er zijn enorm veel mogelijkheden en recepten.

Morgen deel ik één van mijn favorieten, dus stay tuned!

 

 

Homepage

 

Volg en like kellylicious
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*