Food

Pasta zonder pasta

Ben je ook helemaal gek op pasta?
Pizza en pasta, ik zou het elke dag en heel de dag door kunnen eten.
Jammer dat overdaad niet gezond is en het zou ook niet goed zijn voor de lijn, dus ik verzon enkele alternatieven die zeker even lekker zijn!

In mijn weekplan 1 aten we ook al lasagnette, lasagne zonder deeg.
Dit recept kan je hier terugvinden.

 

Ik wil nog 2 toprecepten met jullie delen, pasta zonder pasta :

 

1. Havermoutpizza met spinazie

Ingrediënten voor 1 pizza:

  • 100 gr havermout
  • 2 eieren
  • 100 gr griekse yoghurt
  • 100 gr verse spinazie
  • 1 el oregano
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 100 ml tomatenpuree
  • 1 bol mozzarella
  • 1 rode ui
  • 4 plakken gedroogde ham
  • 2 flinke handen rucola
  • Parmezaanse kaas

Bereiding:

Doe de havermout in een keukenmixer of blender en maal fijn tot meel.
Doe het havermeel in een kom en voeg hier de oregano, een snuifje zout, wat peper en het bakpoeder aan toe. Meng alles goed samen.
Doe de spinazie in de keukenmachine en hak fijn.
Voeg de spinazie toe aan het havermeel en doe nu ook de griekse yoghurt in de kom.
Doe de eieren erbij en meng alles tot een glad beslag.
Giet het beslag voor de havermoutpizza met spinazie op het bakpapier en gebruik een lepel (de bolle kant) om het deeg goed te spreiden.
Zorg ervoor dat de pizza overal even dik is (zo dun mogelijk).

Schuif de pizza in een voorverwarmde oven van 180°C en bak in 15 à 20 minuten gaar tot de pizza iets bruin kleurt.
Laat de oven aan staan.

Schuif de pizza nu de voorverwarmde oven in en bak in 15 – 20 minuten gaar en ietsjes gebruind. Laat de oven aan staan!

Wanneer de bodem van de pizza klaar is, is het tijd om te beleggen.
Ik smeerde 100 ml tomatenpuree dunnetjes uit over de bodem en belegde de havermout pizza met spinazie,
daarna met fijngesneden rode ui en plakjes mozzarella.
De pizza gaat dan weer voor 15 minuten de oven in, zodat de mozzarella lekker kan smelten.

Dit is echt een basis pizza, hierna kun je los gaan met jouw favoriete beleg.
Ik deed er nog wat plakken gedroogde ham op en wat rucola. Nog een beetje Parmezaanse kaas en smullen maar!

 

 

 

2. Spaghetti courgetti met zalm 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 handjes rucola
  • 1 avocado
  • 4 el plantaardige room
  • sap van 1/2 limoen
  • 100 gr gerookte zalmfilet
  • Parmezaanse kaas

Bereiding:

Schil en snipper de ui.
Draai met de spiraalsnijder mooie spaghetti slierten van de courgettes.
Snij de avocado doormidden en verwijder de pit.
Schep het vruchtvlees uit de schil en plet dit fijn.
Meng met de plantaardige room en wat limoensap en breng op smaak met peper, zout en oregano.
Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan.
Pers de knoflook erbij uit en bak even mee.
Voeg courgette toe en bak ongeveer 3 minuten mee. Schep regelmatig om!
Snij de zalmfilet in stukken.
Schenk nu de avocadosaus over de pasta, schep de rucola er door, leg de zalm erop en serveer met wat Parmezaanse kaas.

 

 

 

Homepage

 

 

kelly

Mijn naam is Kelly De Pourcq. Ik ben reisverslaafd en hou van lekker, gezond eten via makkelijke recepten. Ik vind het leuk om jullie te laten meegenieten... en zou het super vinden, mochten jullie hier wat inspiratie halen.

Gerelateerde artikelen

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Bekijk ook
Close
Back to top button