Een lekker soepje, of het nu winter of zomer is, dat kan er bij mij altijd in.
Courgettesoep is zeker één van mijn favorieten.
Dit recept is voor 4 personen.
Makkelijk, want dan vries ik gewoon de rest in.
Ingrediënten:
3-tal sjalotjes
2 courgettes
100 ml magere room
1 l groentenbouillon (1 liter water met 2 blokjes groentenbouillon)
2 teentjes knoflook
100 gram gerookte zalm
70 gram feta
verse peterselie (enkel voor de versiering)
Bereiding:
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de courgettes in blokjes.
Snipper de zalm in stukjes. Verbrokkel de feta.
Verhit wat olijfolie in een pot en bak de sjalotjes glazig.
Bak de knoflook nog zo’n 2 minuten mee.
Voeg nu ook de courgette toe en bak ook nog zo’n 2 minuten mee.
Voeg de groentenbouillon toe en breng aan de kook.
Laat 5 minuten koken.
Pureer nu alles met een staafmixer en roer er dan de room door.
Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
Garneer nu de soep met de zalmsnippers, wat verse peterselie en de brokjes feta.
Smakelijk.