Fruit of the month – POMELO

Kennen jullie eigenlijk alle fruit en alle groenten die in de supermarkt liggen?

Tuurlijk niet!
Het wordt hoog tijd dat we ze leren kennen.

Elke maand zet ik een minder bekende of compleet ongekende groente of fruit in de kijker, bekijken we even wat het precies is en geef ik je wat tips wat je ermee kan klaarmaken. Vanaf nu dus elke maand een ‘fruit or vegetable of the month’.

Laat maar weten als je één of ander eens wat beter wil leren kennen.

 

Vandaag is de pomelo aan de beurt.

 

Wat is een pomelo?

De pomelo is ontstaan uit een kruising tussen de grapefruit en de pompelmoes. De pomelo komt oorspronkelijk uit Thailand en Maleisië en heeft zich van daaruit verspreid over China, India en Iran.

Het is een grote peervormige citrusvrucht met een gladde, dikke witgele schil. De smaak is bitter, maar zoeter dan een gele grapefruit. Het witte vel onder de schil is bitter. ‘Goliath’ heeft geelkleurig sap, de ‘Chandler’ en ‘Red Shaddock’ hebben roodkleurig sap. Een zoetere soort van deze vrucht is de ‘Honey Pomelo’ uit China.

Bewaar de pomelo buiten de koelkast in een goed geventileerde ruimte. Bij lage temperaturen droogt hij uit en dat leidt tot bederf.  Als de schil van de vrucht nog glanzend is, betekent dit dat de vrucht nog niet helemaal rijp is. Wanneer de schil dof begint te worden, is de pomelo klaar om gegeten te worden.

Wist je dat het een ideale vrucht zou zijn om af te vallen aangezien het weinig calorieën en veel voedingsstoffen bevat? Het zou ook bloeddrukverlagend werken.

Pomelo’s zijn beschikbaar vanaf oktober tot en met februari en komen meestal via China.

 

Hoe eten?

Ik eet pomelo als tussendoortje of bij mijn granola-yoghurt ‘s morgens of zelfs in een salade.

 

 

 

Homepage

 

Volg en like kellylicious
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*