Cupcake-time !

Nu het kouder wordt en de dagen heel kort worden, begint het bij mij weer te kriebelen en slaat de bakmicrobe weer toe. Ik heb veel boeken over bakken, taarten, decoraties, … maar mijn allerfavorietste boek is dat van Paris Cutler, ‘Cupcake Decoraties’. Alleen al om eens in te bladeren is het zoooo leuk.

1001004011168319

 

Als je enkele van deze decoraties wil uitproberen, heb je natuurlijk wel één en ander nodig.
Mocht je nog een hobby of bezigheid zoeken voor deze winter, ik raad het je aan, it is so much fun !

Je moet het wel een beetje plannen want je moet natuurlijk wel één en ander in huis hebben, dus je kan er niet zomaar de dag zelf aan beginnen. Tenzij je heel veel in huis hebt natuurlijk.
Tip: je kan de cupcakes zelf op voorhand maken en invriezen.
Alle details vertellen ze je in het boek.

Ik haal mijn ingrediënten, of toch degene die ik niet in een gewone winkel vind, via www.deleukstetaartenshop.nl of ik koop ze in de bakkerswinkel in Oudenaarde of Gent. Online kopen is zo makkelijk !
Maar dat wisten jullie al dat ik er fan van ben 🙂 !

Hieronder enkele van mijn creaties.
En geloof me, dit zijn slechts de ‘simpele’ creaties die je in het boek kan terugvinden.
Paris Cutler maakt nog zoveel mooiere dingen! Ongelofelijk… en toch ooit eens het proberen waard.
Ik hou jullie op de hoogte!

 

 

En natuurlijk maak ik ook andere ‘gewone’ cupcakes.
Maar ongetwijfeld later meer hierover!

 

 

Veelgestelde vragen bij het maken van cupcakes:

 

  • Wat is het verschil tussen marsepein en rolfondant?
    Er is een smaakverschil. Dit is subjectief, dus je kiest wat jij lekker vindt. Marsepein is op basis van amandelen. Rolfondant wordt gemaakt op basis van suiker en droogt dus sneller uit dan marsepein.
    Je kan marsepein ongeveer een half jaar na opening bewaren, luchtledig verpakt en in het donker bewaard. Hoe langer je hem houdt, hoe minder smaakvol hij wordt.

 

  • Kan ik cupcakes invriezen?
    Cupcakes zijn in te vriezen. In de vriezer kan je ze zeker een maand bewaren, daarna wordt de kwaliteit minder. Ook cupcakes met topping kan je in de diepvriezer bewaren. Haal ze een uur voor het serveren uit de diepvries.

 

  • Hoe bewaar ik cupcakes ?
    Best in een luchtdichte doos. Verse cupcakes zijn ongeveer 3 dagen houdbaar.

 

  • Hoe kan ik cupcakes best laten afkoelen?
    Laat ze eerst een kwartiertje afkoelen in je bakblik. Na die tijd kan je ze het beste op een koelrek volledig laten afkoelen.

 

  • Mijn cupcakes zijn te droog.
    Je mag het beslag niet te lang mixen. Je moet mixen tot de ingrediënten goed gemengd zijn maar je mag niet te lang mixen, heel belangrijk !

 

  • Hoe weet ik wanneer ze klaar zijn?
    Je prikt er met een tandenstokertje in, als dit er schoon uitkomt, is de cupcake klaar. Als er nog restjes deeg aan het stokje zitten, dan moet hij nog in de oven blijven.

 

  • Enkele redenen om te mislukken:
    • beslag te lang mixen
    • verkeerde ovenstand of temperatuur
    • deur van de oven tijdens het bakken open doen
    • slechte kwaliteit van ingrediënten gebruiken
    • altijd oven eerst voorverwarmen
    • bakblik in midden oven zetten
    • ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn
    • mix de boter luchtig genoeg

 

Homepage

Volg en like kellylicious
Facebook
Facebook
Follow by Email
RSS
PINTEREST
PINTEREST
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*